pondělí 16. března 2015

Korektory (recenze, srovnání)

Krásný den, dnes jsem si pro vás připravila takový větší článek o korektorech. Ukážu vám které mám ozkoušené, která za to stojí a které nikoliv.Vše bude můj názor, to, jak sedí mě. Vám můžou sedět jinak a to co nevyhovuje mně, může vyhovovat vám ;-) Přeci jen každá máme jiný typ pleti.



Jednotlivé korektory v jedné vrstvě lehce rozetřené.


Nerozetřené korektory 





Delší dobu jsem sháněla opravdu dobrý korektor, až jsem narazila na Catrice camuflage, s kterým jsem byla velice spokojená. Mám už asi třetí balení(používám na malé nedokonalosti jako jizvičky a pupínky).tTen ale bohužel taky není vhodní na vše, jako je třeba oční okolí, je moc hutný. Já mám celkem velké kruhy pod očima a ty něčím zamaskovat, to je fakt něco :D Takže hledání toho pravého korektoru zase začalo. Hledala jsem nějaký lehký a dobře krycí, který by oční okolí zbytečně moc nezatěžoval.Tak jsem pročítala různé recenze, rady jiných slečen a ty mi doporučily korektor od Maybelline Fit me! Tak jsem se pro něj vydala a naštěstí jsem natrefila na akci v Rossmanu, kde byl asi za 110 Kč. Když jsem tam ale byla poprvé, nejsvětlejší odstín 15 který jsem chtěla byl samozřejmě pryč. Tak jsem se tam stavila opět po 4 dnech (paní prodavačka řekla že budou navážet zboží). Hurá, byl tam poslední v odstínu 15 a čekal na mě !! :D No každopádně korektor skvělý, krásně kryje ale moje kruhy taky úplně nepřekryje. Takže pokud znáte ještě nějaký lepší a nějaký co, tu já nemám, dejte vědět ! Teď vám ukážu pár mých :)





Překrýt černou linku zvládne snadno




1, Dermacol Cover make-up 
  • V odstínu 209
  • Cena cca 129Kč 

Za mě super pokud máte problémy s akné, lze krásně zamaskovat, jelikož má vysoké krytí.Obsahuje SPF 30, je voděodolný.  Dle mého hodně ucpává póry a zalézá do vrásek. Také není vhodný na oční okolí tím, jak je hutný. A nedoporučuji nanášet na celou pleť jako makeup. Odstín 209 je dle mého v růžovém podtónu s malým příměsem oranžové. Já šlápla s odstínem lehce vedle. Možná ho využiji v letním období, když budu potřebovat něco zamaskovat (používala jsem ho spíše když jsem měla ještě problémy s akné).  Jako korektor na pupínky doporučuji ! 

Hodnotím ho  4 body z 5







Krytí má dobré, nedokonalosti skryje ale ne tak jak Dermacol.
Za mě ale i tak super.


2,Max Factor Panstik krycí make-up
  • V odstínu 12
  • Cena cca 160-250Kč
Jako první musím zmínit že se jedná o makeup ! Já ho tak také požívám. Může se taky použít jako korektor. Krycí schopnost má dobrou a balení s výsuvným kolečkem je taky super. Obsah je trošku malý, na to, že se jedná o makeup (9g). Konzistence je příjemná, po kontaktu s pokožkou krásně taje, takže pracování s ním jde snadno. Měl by pleť hydratovat a zanechat ji jemnou a pružnou.Je v krásném béžovém podtónu. Jelikož je hutný, tak bych ho také nedoporučila na oční okolí, ale na zamaskování nedokonalostí na tvářích, bradě atd.Je vhodný pro normální až suchou pleť. Za mě jedno velké ANO 

Hodnotím ho 4 body z 5





Černou tolik nezakryje, ale na akné a jizvy je výborný.


3,Krycí krém Camouflage
  • V odstínu 010
  • Cena 83-90Kč 


Tak tenhle produkt se Catrice moc povedl, je to jeden z mých zatím nejoblíbenějších korektorů vůbec. Krásně zakryje nedokonalosti jako jsou pigmentové skvrny, červené žilky nebo třeba akné. Má žlutý podtón který mi 100% vyhovuje. Aplikovat doporučuji prsty, pod kterými produkt krásně roztaje a dobře se aplikuje na pleť.
Co musím ještě zmínit je to, že je sušší a zvýrazní suchá místa. Na oční okolí ho ale nedoporučuji,   jelikož je moc hutný a špatně se tam roztírá, zbytečně si děláte vrásky! Takže na akné, jizvičky atd. je TOP (jeden z nejlepších)

Hodnotím ho 5 body z 5





Černou linku nezakryje, nezakryje ani tmavé kruhy, jen projasní a zesvětlí. 


4,Rimmel Match Perfection rozjasňující korektor
  • V odstínu 010 
  • Cena 100-149Kč 
Tenhle korektor má moc pěkné krytí a navíc i rozjasňuje. Je vhodný zejména na oční okolí a měl by potlačovat známky únavy, což mohu potvrdit. Po nanesení je pleť krásně rozjasněná a zakryje mi kruhy pod očima ( zcela ne úplně). Aplikace je díky štětečku jednoduchá, akorát musíte dávat pozor, abyste z tuby nevymáčkly moc produktu. Pokud se tak stane, balení je pak zapatlané a nepěkné, což je nevýhoda. Korektor se po nanesení musí vklepat prsty, takže by bylo vhodnější balení jako mají třeba lesky . Odstín 010 je krásně světlý, vhodný i pro bledulky. Není ani moc do žluta a ani do oranžova, je to takový neutrál. Korektor je pěkně tekutý a nezalézá do vrásek, na oční okolí ideální !

Hodnotím 4 body z 5








5,Astor Lift Me Up korektor 2v1
  • V odstínu 001
  • Cena 100-150Kč


Tenhle korektor by měl rozjasňovat a taky obsahovat liftingové sérum. Vypnout pleť kolem okolí očí, rozzářit a taky zakrýt tmavé kruhy pod očima včetně pigmentových skvrn. Obsahuje vitamíny C a E, které pomáhají vyhladit a ochránit pleť před škodlivými vnějšími faktory. Má SPF 20.
Aplikace je naprosto stejná jako u korektoru Rimmel, ale odstín 001 je šíleně tmavý a hodně do oranžova. Navíc krytí není nic moc, zatím ze všech korektorů nejslabší jak krytím, tak odstínem. Jsou na výběr jen dva a já mám ten nejsvětlejší-pro mě bohužel nepoužitelný.  Nic nezakryje a odstínem mi nesedí (tedy aspoň ne teď v zimě). Určitě ale může vyhovovat někomu, kdo má tmavší pleť a menší vrásky kolem očí. Já korektor nedoporučuji (pokud nepotřebujete nic zakrýt, jste tmavší pleti a chcete jen lehké projasnění, jděte do něj !). Jinak si myslím, že tenhle by místo ve vaší kosmetické výbavě zabírat nemusel. :D
Hodnotím 1 bodem z 5





Po nanesení

Po rozmazání 


6,Astor Perfect Stay 24h Concealer+Perfect Skin Primer
  • V odstínu 001
  • Cena 100-149Kč 
Tenhle korektor obsahuje podkladovou bázi, takže krásně drží. Odstíny jsou u tohoto Astor korektoru lepší než u předešlého.  Mám odstín 001, který je krásně světlý. Hodí se  na oční okolí, kde krásně projasní, stejně tak na akné nebo kolem nosu. Krytí je střední až vyšší ,moje kruhy pod očima nepřekryje. Možná jen nějaké světlé. Konzistence je krémová. Dobře se aplikuje, aplikátor má houbičku, korektor chce ale po té vklepat prsty. Vydrží celý den. Vhodný pro bledulky. Za mě nejlepší korektor od Astoru, určitě stojí za vyzkoušení.
Hodnotím 4 body z 5 




Po nanesení

Korektor má moc dobré krytí.


7,Maybelline Fit Me
  • V odstínu 15
  • Cena 110-160Kč
Tohle je výborný korektor. Měl by překrývat nedokonalosti pleti včetně tmavých kruhů ( úplně ty tmavé nezakryje, možná jen ve více vrstvách). Nezatěžuje pleť, zanechává přirozený finiš. Je bez obsahu olejů, vosků a bez parfemace. Mám ho v nejsvětlejším odstínu 15., který je podle mého lehounce do růžového podtónu. Krytí je moc dobré, střední až vyšší, krásně zakryje nedokonalosti. Je vhodný na oční okolí, akné (nezakryje ho ale úplně, jen nebude tak svítit). Díky jeho krémové konzistenci se velmi dobře roztírá, je krásně lehký. Nezalézá do vrásek. Má houbičkový aplikátor, který usnadňuje aplikaci, poté stačí vklepat prsty. Neslévá se do vrásek a drží celý den. Pro mě jeden z top korektorů z drogérie, určitě stojí za vyzkoušení !

Hodnotím 5 body z 5


  
 
Po nanesení 

Po rozmazání


8, Garnier Kofeinový oční roll-on a korektor 2v1 

  • V odstínu 02
  • Cena 100-230Kč
''Korekční (roll-on) proti kruhům pod očima, který spojuje péči s aktivními přírodními výtažky redukujícími kruhy pod očima a dlouhotrvající krycí korektor, účinný jako make-up. Masážní kulička podporuje kožní mikrocirkulaci, a tím zvyšuje účinnost péče proti kruhům pod očima.Aktivní látky: kofein - stimuluje mikrocirkulaci pleti, výtažky z citronu - rozjasňují pokožku.''
Tak to, co uvádí (dlouhotrvající krycí korektor) to je směšné :D Tohle nezakryje absolutně nic. Možná je to příjemné, jelikož kovová kulička pěkně chladí ale to je jediné z tohoto výrobku. Za tu cenu strašný produkt, a ty barvy ? Oranžáda.. rozhodně nic pro světlé typy pleti.  Pro tmavší typy na rozjasnění, co nepotřebují zakrýt kruhy je to fajn, jinak PROPADÁK  

Hodnotím 1 bodem z 5 



Jaký korektor máte vy ? Klidně mi doporučte nějaký dobrý, ráda zkusím další, přeci jen jsem ten TOP korektor stále nenašla. Máte na některý korektor z těch, co vám tu ukazuji, stejný názor? Nebo vám naopak ten, co mi nesedí, vyhovuje? Určitě napište ;-) Těším se.








7 komentářů:

  1. Super článok! :) Ja mám tiež skúsenosti s hľadaním toho pravého korektoru a tiež som pár z týchto skúsila. Súhlasím s Dermacolom aj s Catrice - majú veľmi dobré krytie a som s nimi spokojná. Jedine Astor Perfect Stay mi až tak nevyhovuje pretože rýchlo zaschne a ťažko sa mi potom rozotiera. Skôr by som ho použila na kruhy pod očami ako na akné. :) Inak veľmi si ma namotala na vyskúšanie Fit me od Maybelline, tak sa po ňom isto čo najskôr poobzerám :)
    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) S tím astorem se musí pracovat rychle to je fakt .. jinak je super. Ten Fit me mam chvíli a už i za tu chvilku co ho mám jsem si ho stihla moc oblíbit. Určitě po něm mrkni :)

      Vymazat
  2. Super článek, sama dlouho tápu nad tím, jaký další korektor na kruhy pod očima zkusit, asi půjdu do toho Maybelline Fit Me, děkuji za tip :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač ... já budu dál hledat toho nej nej nej a třeba někdy objevím opravdu dokonalý korektor :D Jinak ten fit me je zatím jeden z nejlepších :) Jen pozor na odstíny odstín 10 není nejsvětlejší .. nejsvětlejší je odstín 15

      Vymazat
  3. Ja vlastním Astor momentálne a pre mňa je NAJLEPŠÍ!!!!:) má podkladovú bázu čo je úplne super ak má niekto problém s tým že mu korektor zalieva do vrások a nevydrží celý deň ... odporúčam ... Za tú cenu... mi vydržal asi 3 mesiace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dle mého není špatný mám k němu i makeup bohužel tmavší takže využiji leda v létě . Astor mám ale moc ráda :)

      Vymazat
  4. Maybelline Fit Me patří taky mezi mé nejoblíbenější :) Společně s tekutým Catrice Liquid Camouflage. A za mě se hodně povedl i Astor Perfect Stay 24h.

    OdpovědětVymazat